Navigointivalikko

Navigointivalikko

Navigointivalikko

18.4.2024 Uutinen

Pohjois-Savon hyvinvointialueen lehtitilauksia perutaan säästösyistä 1.5.2024 alkaen

Pohjois-Savon hyvinvointialueen yksiköiden lehtitilauksia perutaan säästösyistä. Tilaukset päättyvät 1.5.2024. Osa lehtitilauksista jää edelleen voimaan, muun muassa siksi, että niiden hinta on sisällytetty myös asiakasmaksuihin tai niillä on erityinen merkitys yksikön asiakkaille.

Lehtitilausten vuosikustannukset ovat olleet yhteensä 140 000 euroa, josta edelleen voimaan jäävien lehtitilausten osuus on ollut muutama tuhat euroa.

Vammaisten asumispalveluissa on linjattu, että sen kuhunkin yksikköön tulee yksi sanomalehti tai paikallislehti. Asiakkaiden ylläpitomaksuja määriteltäessä on kirjattu, että ylläpitomaksuun sisältyvät informaatiokulut, joihin muun muassa lehtitilauskulut kuuluvat. Asumispalveluissa lehteä ja sen juttuja ajankohtaisista paikallisista asioista luetaan yhdessä, mikä on asukkaille tärkeä kokemus. Muut lehtitilaukset on lopetettu tai lopetetaan 1.5. alkaen myös perhe- ja vammaispalveluissa.

Lehtitilaukset jäävät voimaan myös KYSin syöpäosastolle, erittäin vaativan kuntoutuksen osastolle, kliinisen neurofysiologian videotelemetrian yksikölle ja psykiatrian osastoille. Näissä yksiköissä lehtitilauksilla on katsottu olevan erityinen merkitys osana potilaiden hoitoa ja kuntoutusta.

Lehtitilaukset jäävät voimaan yhteensä parissa kymmenessä Pohjois-Savon hyvinvointialueen yksikössä. Päätöksen lehtitilausten peruuttamisesta tekivät hyvinvointialueen toimialajohtajat.