Navigointivalikko

Navigointivalikko

Navigointivalikko

23.11.2023 Uutinen

Pohjois-Savon hyvinvointialue ottaa käyttöön Suomi.fi-viestit KYSin potilaskirjeiden toimittamiseen

Asiakas voi saada Kuopion yliopistollisen sairaalan (KYS) lähettämän potilaskirjeen, kuten ajanvarausilmoituksen, sähköisesti Suomi.fi-viestinä 27. marraskuuta 2023 alkaen. Sähköisen kirjeen vastaanottaminen edellyttää, että henkilö on ottanut Suomi.fi-viestit käyttöön. Sähköisiä kirjeitä KYSistä voi jatkossakin saada myös OmaPosti-palveluun.

Suomi.fi-viestit on luotettava ja tietoturvallinen tapa viestiä julkisen hallinnon ja muiden palvelua käyttävien organisaatioiden kanssa. Palvelun käyttö edellyttää tunnistautumista pankkitunnuksella, mobiilivarmenteella tai varmennekortilla.

Suomi.fi-viestit ovat käytettävissä mobiilisovelluksella sekä tietokoneen tai mobiililaitteen verkkoselaimella. Uuden viestin saapumisesta vastaanottaja saa aina tiedon sähköpostiinsa.

Jos henkilöllä on käytössään sekä Suomi.fi-viestit että OmaPosti, lähetetään KYSin sähköiset potilaskirjeet ensisijaisesti Suomi.fi-viestit -palveluun. Ilmoitus saapuneesta kirjeestä tulee henkilön Suomi.fi-palveluun ilmoittamaan sähköpostiin ja Suomi.fi-mobiilisovellukseen.

Jos henkilöllä on käytössään OmaPosti ja hän on sallinut sähköisen kirjeen vastaanottamisen Pohjois-Savon hyvinvointialueelta tai kaikilta lähettäjiltä, toimitetaan kirje OmaPostin sähköiseen postilaatikkoon.

Jatkossakin KYSin potilaskirjeet toimitetaan paperikirjeinä postitse niille asiakkaille, jotka eivät käytä Suomi.fi-viestejä tai OmaPostia tai eivät ole OmaPostissa ilmoittaneet vastaanottavansa postin vain sähköisesti.