Perhehoidon tukiyksikkö

Perhehoidon tukiyksikkö

Perhehoidon tukiyksikkö rekrytoi ja valmentaa tukiperheitä ja perhehoitajia Pohjois-Savon hyvinvointialueen lapsiperheiden sosiaalipalvelujen ja lastensuojelun avo- ja sijaishuollon käyttöön sekä tuottaa perhehoidon tuen palveluita.

Tukiperhetoiminta

Tukiperhetoiminta on sosiaalihuollon tai lastensuojelun tukitoimintaa lapsen ja hänen perheensä auttamiseksi. Sen tavoitteena on tukea perhettä niin, että se jatkossa selviytyy omin voimin.

Lapsi tai sisarukset käyvät tukiperheessä säännöllisesti tavallisesti yhden viikonlopun kuukaudessa.

Tukiperheet valmennetaan tehtävään 2–3 tapaamiskerran tukiperhekoulutuksessa. Tukiperheiltä pyydetään suostumus rikosrekisteriotteiden ja oman asuinalueen sosiaalitoimen selvityksen tilaamiseen. Tukiperheet tavataan ja kodin olosuhteet tarkistetaan kotikäynnillä.

Tukiperhepalvelun saaminen edellyttää lapsiperhepalveluiden tai lastensuojelun asiakkuutta.

Perhehoito

Perhehoito tarkoittaa lapsen sijoittamista sijaiskotiin tarvittavaksi ajaksi avohuollon sijoituksena, kiireellisenä sijoituksena tai huostaanottopäätöksellä.

PRIDE -valmennuksen aikana perhe ja valmentajat arvioivat yhdessä perheen valmiuksia sijaisvanhemmuuden tehtävään. Valmennuksesta saa kirjallisen arvion ja todistuksen. Valmennus edellyttää pariskuntien molempien puolisoiden osallistumista. Perhehoitajilta pyydetään rikosrekisteriotteet, suostumus oman asuinalueen sosiaalitoimen selvityksen tilaamiseen, T-lääkärinlausunnot ja asumis- ja perhesuhdeselvitykset Digi- ja väestötietovirastosta.

Lyhytaikaisen perhehoidon täydennysvalmennusta tarjotaan perheille, jotka ovat käyneet PRIDE -valmennuksen ja ovat kiinnostuneita toimimaan lyhytaikaisena perhehoitoperheenä.

Tukea perheille

Perhehoidon tukiyksikkö tarjoaa toiminnassa mukana oleville perheille perhekohtaista ja ryhmämuotoista tukea. Tuki- ja sijaisperheille järjestämme virkistys- ja vertaistapahtumia ja työnohjausta. Perhehoitajille järjestetään myös mentorointia. Sijoitettujen lasten vanhemmille tarjoamme VOIKUKKIA -toimintaa.

Toimi näin

Mikäli olet kiinnostunut ryhtymään tuki- tai sijaisperheeksi ota yhteyttä Perhehoidon tukiyksikköön puhelimitse tai sähköpostitse perhehoidontuki@pshyvinvointialue.fi

Kenelle ja millä ehdoin

Tukiperhepalvelun saaminen edellyttää lapsiperhepalveluiden tai lastensuojelun asiakkuutta ja palvelutarpeen arviointia. Mikäli toivot lapsellesi tukiperhettä, ota yhteys oman alueesi sosiaalitoimeen (uusi asiakas) tai lapsesi asioista vastaavaan sosiaalityöntekijään (olemassa oleva asiakkuus).

Perhehoidon tukiyksikön puhelinasiointi

Ota yhteyttä sähköpostilla tai puhelimitse. Sähköpostiosoitteet ovat muodossa etunimi.sukunimi@pshyvinvointialue.fi.

  • Johtava sosiaalityöntekijä, lastensuojelun lyhytaikainen perhehoito, lyhytaikaisen perhehoidon päivystysrinki puh. 0447401991
  • Sosiaalityöntekijä, lastensuojelun perhehoito puh. 0447401992
  • Sosiaalityöntekijä, lastensuojelun perhehoito puh. 0447401993
  • Sosiaaliohjaaja, tukiperhetoiminta puh. 0447401994
  • Sosiaaliohjaaja, tukiperhetoiminta puh. 0447183804

Kunnat:

Vesanto, Iisalmi, Leppävirta, Varkaus, Rautalampi, Vieremä, Keitele, Suonenjoki, Pielavesi, Tervo, Kaavi, Lapinlahti, Siilinjärvi, Rautavaara, Joroinen, Sonkajärvi, Kiuruvesi, Tuusniemi, Kuopio

Perhehoidon tukiyksikkö Lisätietoa