Opiskelijahuollon kuraattori

Opiskelijahuollon kuraattori

Esi- ja perusopetuksessa ja toisen asteen oppilaitoksissa opiskelija saa opiskelun ja koulunkäynnin tukea ja ohjausta saa opiskeluhuollon kuraattorilta. Hän tarjoaa tukea esimerkiksi perhetilanteeseen, vuorovaikutukseen ja ihmissuhteisiin liittyvissä asioissa. Kuraattorin palveluja on tarjolla jokaisessa koulussa ja oppilaitoksessa.

Opiskelijalle on järjestettävä mahdollisuus keskustella henkilökohtaisesti opiskeluhuollon kuraattorin kanssa viimeistään seitsemäntenä oppilaitoksen työpäivänä sen jälkeen, kun opiskelija tai huoltaja on tapaamista pyytänyt. Kiireellisissä tilanteissa mahdollisuus on järjestettävä jo samana tai seuraavana työpäivänä. Opiskeluhuollon Kuraattori osallistuu myös koko oppilaitosyhteisön hyvinvoinnin kehittämiseen. Hän ohjaa opiskelijan tarvittaessa myös muiden opiskeluhuollon palveluiden piiriin.

Kuraattori on koulujen ja oppilaitosten sosiaalialan asiantuntija, joten he auttavat laaja-alaisesti erilaisissa opiskeluun sekä lapsen ja nuoren elämään kuuluvissa asioissa. Kuraattori auttaa esimerkiksi, kun on toistuvia poissaoloja koulusta, kiusaamiseen liittyviä huolia, elämän hallinnan vaikeuksia tms.

Toimi näin

Mielen hyvinvointiin ja oppimisen sekä muihin elämän pulmiin kannattaa hakea apua ja tukea ajoissa ottamalla yhteyttä oman oppilaitoksen kuraattori- ja psykologipalveluihin.

Opiskelijahuollon kuraattori, eteläinen alue

Eteläiseen alueeseen kuuluvat Joroinen, Leppävirta ja Varkaus.

Voit ottaa yhteyttä kuraattoriin puhelimitse kun opiskelet toisen asteen oppilaitoksessa.

  • Savon ammattiopisto Varkauden kampus, Varkauden lukio puh. +358 444442293

Kunnat:

Varkaus

Opiskelijahuollon kuraattori, pohjoinen alue

Pohjoiseen alueeseen kuuluvat Iisalmi, Kiuruvesi, Rautavaara, Sonkajärvi ja Vieremä.

Voit ottaa yhteyttä kuraattoriin puhelimitse kun opiskelet toisen asteen oppilaitoksessa.


Kunnat:

Iisalmi, Vieremä, Rautavaara, Sonkajärvi, Kiuruvesi

Kuraattori, 2. aste, Siilinjärvi

Opiskeluhuollon 2. asteen kuraattoripalvelut Siilinjärvellä.

  • SAKKY: rakennusala, pintakäsittelyala, puutarha-ala, TUVA Siilinjärven lukio YSAO: maanrakennus, Toivala puh. +358 447402109
  • SAKKY: lentokoneasennus, talotekniikka, metsäala, maatalous, luonto- ja ympäristöala, TELMA Ingman edu puh. +358 447402110

Kunnat:

Siilinjärvi

Opiskelijahuollon kuraattori, keskinen alue

Kaavi, Kuopio (Juankoski, Maaninka, Nilsiä, Riistavesi, Vehmersalmi), Tuusniemi.

Voit ottaa yhteyttä kuraattoriin puhelimitse kun opiskelet toisen asteen oppilaitoksessa.


Kunnat:

Kuopio