Navigation Menu

1.3.2023 Uutinen

Uusi käytäntö aikuisten suun terveydenhuollon ajanvarauksiin Siilinjärvellä

Siilinjärvellä yli 18-vuotiaiden suun terveydenhuollon asiakkaiden tulee nykyään varata itse aika suun ja hampaiston määräaikaistarkastukseen. Aika hammashoitoon varataan numerosta 017 402 240. Numero palvelee ajanvarausasioissa maanantaista perjantaihin kello 8–14.
 
Tarkastusajan asiakas saa jatkossakin oman henkilökohtaisen kutsuaikataulunsa mukaisesti aikaa varatessaan. Myös ajan hammaskivenpuhdistukseen asiakas varaa itse, ja ajan voi saada asiakkaalle määritellyn kutsuaikataulun mukaisesti. Ajanvaraus kannattaa tehdä noin 2–3 kuukautta ennen suunniteltua tarkastusaikaa.
 
Aiemmin asiakas on Siilinjärvellä voinut halutessaan saada hammashoidosta kirjeitse kutsun määräaikaistarkastukseen. Tästä käytännöstä on luovuttu vuoden alussa aikuisten osalta.
 
Alle 18-vuotiaat ja tietyt täysi-ikäiset erityisryhmät saavat jatkossakin kutsun hammashoitoon henkilökohtaisen suunnitelman mukaisesti. Ilmoitus varatusta ajasta tulee kirjepostina osoitteeseen, joka on ilmoitettu henkilön kotiosoitteeksi suun terveydenhuoltoon.
 
Muutoksen taustalla on käytännön yhtenäistäminen Pohjois-Savon hyvinvointialueella. Aikuisten kutsujärjestelmä suun terveydenhuollon perushoidossa ei ole ollut yleisesti käytössä Pohjois-Savossa.