Navigation Menu

11.1.2023 Uutinen

Pitkään jatkunut hoitajapula heijastuu kiireettömään hoitoon Kaavin terveysasemalla

Pitkään jatkuneen hoitajapulan takia Kaavin terveysaseman palvelut ovat ruuhkautuneet. Uusia kiireettömiä aikoja hoitajan vastaanotolle ei tällä hetkellä voida antaa. Jo varatut ajat toteutuvat ja kiireelliset, päivystyksellistä hoitoa vaativat asiat hoidetaan.

Kiireettömissä asioissa Kaavin terveysasemalla vastataan nyt vain yhdessä numerossa, 017 171 485. Takaisinsoittopyyntö on väliaikaisesti poissa käytöstä eikä uusia takaisinsoittopyyntöjä kiireettömistä asioista voi jättää.

Vanhoihin 4. tammikuuta tai sen jälkeen jätettyihin kiireettömiin takaisinsoittopyyntöihin vastataan. Jos henkilön tilanne soittopyynnön jättämisen jälkeen on ennallaan, hän voi odottaa soittoa terveysasemalta. Jos vointi on pyynnön jättämisen jälkeen oleellisesti muuttunut huonompaan, tulee olla yhteydessä päivystysnumeroon.

Terveysaseman päivystysnumeroon 017 171 487 voi soittaa kiireellisissä, päivystyksellistä hoitoa vaativissa tilanteissa maanantaista torstaihin kello 8–16 ja perjantaisin kello 8–15. Päivystysnumeroon voi jättää takaisinsoittopyynnön. Muina aikoina palvelee Päivystysapu numerossa 116117. Henkeä uhkaavassa tilanteessa tulee soittaa hätänumeroon 112.

– Tilanne Kaavilla on valitettava kaikkien kannalta ja toivomme kuntalaisilta malttia. Suosittelemme uusimaan reseptit verkossa Omakanta-palvelussa tai apteekin kautta, jos se on mahdollista. Tämä jo osaltaan helpottaisi tilannetta terveysasemalla, mainitsee alue-esihenkilö, ylilääkäri Pauliina Sulku.

Terveysasemalta toivotaan myös, että kuntalaiset ottaisivat yhteyttä ensi sijassa puhelimitse. Takaisinsoittopyynnön jättäneen kannattaa odottaa soittoa terveysasemalta, ellei voinnissa tapahdu selkeää muutosta. Toistuvat soitot kuormittavat puhelinpalvelua entisestään.

Kaavin terveysasemalla hoitajista on ollut vajetta jo pidemmän aikaa. – Tilanne on vuodenvaihteen jälkeen ruuhkautunut niin, että kiireetöntä vastaanottotoimintaa joudutaan tilapäisesti supistamaan. Aktiivisesti rekrytoimme hoitajia, että toiminta Kaavilla saataisiin pyörimään normaalisti, Sulku kertoo.