Bannerikuva, avustushaku yleishyödylliselle toiminnalle

Alt=

Avustushaku yleishyödylliselle toiminnalle

Pohjois-Savon toinen avustushaku yleishyödylliselle toiminnalle

Pohjois-Savon hyvinvointialue avaa vuoden 2023 toisen avustushaun. Hakuaika on 8.6 – 28.6.2023. Haussa olevat avustuslajit ovat kumppanuusavustus ja toiminta- ja innovaatioavustus.

Ensimmäisessä avustushaussa rahaa jaettiin asiakaskokemusjaoston linjauksen mukaisesti 2/3 osaa. Toisessa haussa jaettava summa on 1/3 osaa ja päätökset saajista julkaistaan syyskuussa 2023.

Toinen avustushaku toteutetaan samoilla kriteereillä ja painopistealueilla kuin ensimmäinen haku. Aluehallituksen hyväksymät avustustoiminnan periaatteet yleishyödylliselle toiminnalle: Pohjois-Savon hyvinvointialueen periaatteet avustusperusteisesta ja toiminnallisesta yhteistyöstä yleishyödyllisten yhteisöjen kanssa

Haun yleiset ehdot

Hyvinvointialueen avustusta voivat hakea yhdistysrekisteriin rekisteröityneet yhdistykset, säätiörekisteriin rekisteröityneet säätiöt, seurakunnat tai rekisteröimättömät toimintaryhmät, jonka tehtävänä on terveyden ja sosiaalisen hyvinvoinnin edistäminen.

Avustushaussa Pohjois-Savon hyvinvointialue tukee sellaista yleishyödyllistä toimintaa, joka edistää pohjoissavolaisten ihmisten hyvinvointia ja terveyttä. Hakemuksessa hakijan tulee määritellä toimintansa kohderyhmä ja, että se on avointa kaikille kohderyhmän edustajille. Avustettavan toiminnan tulee toteutua koko Pohjois-Savon alueella tai sen useammassa kunnassa.

Haettavissa olevan toiminnan tulee tukea ja täydentää hyvinvointialueen järjestämisvastuulla olevia sosiaali- ja terveyspalveluja ja toimia yhteistyössä näiden palveluiden kanssa. Toiminnan tulee tukea ja täydentää hyvinvointialueen palveluketjuja ja palvelukokonaisuuksia sekä vahvistaa ja monipuolistaa niitä omalla yleishyödyllisellä toiminnallaan.

Avustushaun painopistealueina ovat 1. Vanhemmuuden tuki 2. Ennaltaehkäisevä päihde- ja mielenterveystoiminta ja 3. Yksinäisyyden ehkäisy.

Pohjois-Savon hyvinvointialueella on käytössä seuraavat alustat: Hyvinvointitarjotin.fi, Lähellä.fi ja palvelutietovaranto (PTV). Hakijan tulee ilmoittaa oma toiminta näistä joko kaikissa tai sopivimmaksi valitsemassaan alustassa.

Avustuslajit

Kumppanuusavustus

Harkinnanvarainen avustus, jota voi hakea osana muuta rahoitusta (STEA, ESR tms.) tai niin, että hakijalla on muutakin varainhankintaa. Hyvinvointialueen kumppanuusavustus ei voi ole hakijan ainoa tulonlähde. Kumppanuusavustus on kestoltaan 2–4 vuotta ja siitä tehdään kumppanuusavustussopimus hyvinvointialueen toimialan kanssa, jota hakijan toiminta koskee.

Toiminta- ja innovaatioavustus

Harkinnanvarainen avustus uuden yleishyödyllisen toiminnan kokeilemiseksi tai hyväksi käytännöksi osoittautuneen toiminnan laajentamiseksi hyvinvointialueella. Avustusta voidaan myöntää myös äkilliseen, ajankohtaiseen toimintaympäristöön ja/tai kohderyhmän tarpeissa tapahtuneeseen muutokseen. Toiminta- ja innovaatioavustus voi kestoltaan olla max. 2 vuotta. Avustuksen jakamisen tukena käytetään pisteytysmallia. Pisteytystaulukko avautuu erillisellä linkillä ennen hakuajan alkamista tälle sivustolle.

Hakulomake ja avustusklinikat

Avustushaun lomake täytetään sähköisesti ja pääset hakulomakkeelle alla olevasta linkistä. 
https://q.surveypal.com/Pohjois-Savon-hyvinvointialueen-toisen-avustushaun-lomake

Hakulomake on avoinna 8.6.2023 klo 8.00 alkaen ja päättyy 28.6.2023 klo 23.59.

Hakulomake on mahdollista välillä tallentaa ja jatkaa myöhemmin. Tällöin saat sähköpostiisi linkin, josta voit jatkaa hakulomakkeen täyttämistä. 

Täytetystä hakulomakkeesta on mahdollista saada myös vastauskooste itselle. Hakulomakkeen lopussa kysytään sähköpostiosoitettasi tätä varten. 

Toiminta- ja innovaatioavustuksen pisteytystaulukko löytyy tästä linkistä: Pisteytystaulukko
Pisteytystä käytetään avustuspäätöksen tukena ja on suuntaa antava. 

Avustushaun lomakkeen kysymykset

Avustusklinikoita on tarjolla seuraavasti:

to 8.6. klo 9–10 Liity kokoukseen napsauttamalla tästä
ti 13.6. klo 14–15 Liity kokoukseen napsauttamalla tästä
ke 21.6. klo 10–11 Liity kokoukseen napsauttamalla tästä

Lisätietoja hyvinvointialueen avustushausta ja avustusklinikoista: Järjestösihteeri Sirpa Kononen, 0447176665, sirpa.kononen@pshyvinvointialue.fi